E
Ensimmäinen vuosi - puheenjohtajan joulutervehdys
mennessä Etta Melander | joulu 17, 2021

joulukolumni tarmo savolaiselta

Maailma on täynnä ajanjaksoja ja elinkaaria. Ihminen ei muista ensimmäisestä vuodestaan mitään. Maailman lyhytikäisimpänä elollisena lajina pidetään yleisesti Mayflyta, joiden elinaika on 30 minuutista yhteen päivään. Eli vuoden aikana ehtii elää parhaimmillaan rapiat kymmenentuhatta sukupolvea näitä hyönteisiä. Ensimmäinen vuosi BuildingSMART Finlandin puheenjohtajana on mennyt nopeasti – olo on kuin Mayflylla.

buildingSMART Finland loi vuoden alussa – eläintermeillä jatkaen – nahkansa. bSF muuntui Rakennustietosäätiön erityistoimikunnasta yleishyödyllisen Rakennustietomalli Oy:n suojissa toimivaksi alan digitalisaation ja avoimen vakioinnin verkostoksi. Tämä luonti vei paljon voimia: luotiin uusi organisaatio, toimintatavat ja parempia toiminnan malleja. Toiminnanjohtaja Tommi Arola teki ison työn verkoston ja prosessien järjestämisessä ja perkaamisessa. Tommi siirtyi syksyllä uusiin saappaisiin tukemaan tätä työtä Rakennustietosäätiön digitalisaation tutkimusjohtajana. Kiitos Tommi menneesta ja yhteistyö jatkuu tiiviinä.

Jo pitkään valmistellun bSF:n muutoksen tavoitteena on ollut uudistaa toimintaa. bSF haluaa nyt ja tulevaisuudessa olla yhdellä äänellä puhuva alan digimuutoksen uskottava tekijä. Samalla bSF:n toiminnan on tarkoitus kehittää koko rakennetun ympäristön vakiointia yhtenä siilottomana kokonaisuutena eteenpäin – enää ”normaali” rakentaminen ja digirakentaminen eivät voi kehittyä erillisissä siiloissa. Lähitulevaisuudessa todellinen ja digitaalinen kaksonen muovautuu yksiköksi. Tätä tavoitetta ajaa vuoden aikana valmisteltu ja pian lanseerattava Kira-DigiBase Hankeohjelma. Vuoden alussa kuulette lisää.

Syksyllä bSF vahvisti organisaatiota. Uusi kokopäiväinen toimitusjohtaja Annina Lehikoinen aloitti kipparoimaan laivaa. Anninan johdolla on jo kolmessa kuukaudessa hypitty isoja loikkia kohti parempaa. Verkosto on oppinut tuntemaan Anninan kuuntelevana ja uusia ideoita innovoivana, mutta jalat maassa pitävänä tekijänä. Annina on palkannut vierelleen verkostokoordinaattori Etta Melanderin, joiden johdolla on pohdittu niin bSF:n toimintatapoja virtuaaliglögien muodossa kuin viety hankeohjelmaa eteenpäin ryminällä. Tervetuloa lämpimästi Annina ja Etta taloon vai sanoisinko rakennettuun ympäristöön. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin.

Jouluun valmistautuessa on tapana muistella mennyttä ja uutta vuotta lähestyessä on hyvä tehdä lupauksia ja ennustuksia tulevaisuudesta. Itse ennustan ensi vuodesta niin tietomallien vakioinnin kuin bSF verkostotoiminnan kannalta erinomaista vuotta. Jos haluat olla mukana tässä pöhinässä, niin kannattaa päivittää yhteystiedot toimiston suuntaan ja olla kuulolla.

Avointa Joulua ja Digitaalista Uutta Vuotta Kaikille!

Tarmo
bSF:n puheenjohtaja

sisään Uutiset
# fi
E
"Näin toimimme" glögityöpajan saldoa
mennessä Etta Melander | joulu 16, 2021