E
buildingSMART Finlandin koulutuksen toimialaryhmän teemapäivä 4.11.
mennessä Etta Melander | loka 15, 2021

Verkostoja vahvistavassa Teemapäivässä esitellään ja keskustellaan tietomallintamisen ja tiedonhallinnan osaamisen kehittämisestä, pätevyyksistä ja sertifioinnista, eri maiden osaamisen kehittämisen strategioiden ja esimerkkien valossa.

  • Teemapäivän englanninkielisessä osuudessa kuulemme BIM osaamisen kehittämisen malleista ja koulutuskäytännöistä mm. Itävallan, Norjan ja Italian osalta. Seminaarin osuus käynnistyy alan kansainvälisen asiantuntijan ja tutkijan, Bilal Succarin, puheenvuorolle osaamisen kehittämisen, pätevyyksien ja sertifioinnin järjestelmien rakentamisesta.
  • buildingSMART Internationalin BIM henkilösertifiointi systematiikka (BIM basics) esitellään sekä sen kehitteillä oleva uusi osuus: BIM ja energiatehokkuus.

Keskustelemme mahdollisesta mahdollista tarpeesta osaamisen kehittämisen kansainväliselle yhteistyölle ja tarpeesta perustaa Education Room buildingSMART alle. Tehtävänä olisi mm. koordinoida tiedonhallinnan ja mallintamisen käyttöönottoa ja vauhdittaa muutosjohtamista, joka takaa myös että vaadittava uusi osaaminen vahvistuu.

Teemapäivän suomenkielisessä osuudessa tuodaan esiin näkökulmia digitalisaation, rakennetun ympäristön informaation hallinnan ja mallintamisen osaamisen kehittämiseen kansallisella tasolla, huomioiden myös tarpeet BIM pätevyyden todentamiseen ja sertifiointi systeemeille.

 

Aika: Torstai 4.11.2021, 11.00-15.15 (CET), 12.00-16.15 (EET)
Paikka: Virtuaaliseminaari (Teams)
Järjestäjä: buildingSMART Finland koulutuksen toimialaryhmä
Tekninen moderaattori: VTT

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen

sisään Uutiset
# fi
E
KIRA-Digibase hankevalmistelun lopputyöpaja 27.10.
mennessä Etta Melander | loka 15, 2021