Tietomallintamisen yhteistyöfoorumi

TILAAJAT

Tilaajat kehittävät yhtenäisiä mallintavan suunnitelun käytäntöjä talorakennushankkeiden ohjaukseen, rakentamisen lähtötietojen tuottamiseen ja toteumatietojen vastaanottoon.

Ajankohtaista

Julkaisut ja standardit

Tulevia tapahtumia

elokuu 2018
lokakuu 2018
marraskuu 2018
No event found!

Uusinta Tilaajat-blogissa

Tilaajat-toimialaryhmä

Tilaajat toimialaryhmä perustettiin 2013 vuoden alussa buildingSMART Finlandin toiminnan alle. Ryhmän perustan muodostivat silloin  jo muutaman vuoden toiminut Senaatti-kiinteistöjen, HUS:n sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan tilakeskuksien tietomalliryhmä (työnimellä SeHuTit). Ryhmä laajeni rakennusliikkeiden ja muiden tilaajatahojen mukaan tulemisella vuonna 2014. Mukana ryhmän toiminnassa ovat Espoon ja Vantaan kaupunkien tilakeskukset, Helsingin kaupungin tilakeskus, HRK-rakennuttaja ja ATT, Senaatti-kiinteistöt, HUS-kiinteistöt, HOAS, JAO, VTT sekä rakennusliikkeistä NCC, Skanska, Lemminkäinen, Fira, SRV, YIT ja Lujatalo. Lisäksi ryhmän kutsumina kokouksissa vierailevat eri tietomallintamisen alueiden asiantuntijat ja muiden bSF toimialaryhmien edustajat.

Visio:

Talorakennushankkeen kaikki osapuolet puhuvat samaa kieltä keskustellessaan mallintavasta suunnittelusta. Uuden suunnittelutavan merkitykset yhteistyön ja tiedonhallinan näkökulmista ymmärretään laajasti. Hankekohtaisia määrittelyjä ja raskasta määrittelytyötä voidaan vähentää, koska on olemassa yleiset periaatteet jotka ovat kaikkien tiedossa.

Puheenjohtaja

Ari Törrönen
NCC Rakennus Oy
ari.torronen[at]ncc.fi
010 507 5644

Liity jäseneksi

Tule mukaan buildingSMART Finlandin toimintaan

  • Hanki kilpailuetua olemalla perillä tietomallintamisen mahdollisuuksista, vaatimuksista ja tulevaisuudesta
  • Ota käyttöön tietomallintaminen omassa yrityksessä ja osallistu hankkeisiin, joissa tietomallintaminen on vaatimuksena
  • Vaikuta koti- ja ulkomaiseen ohjeistukseen
  • Verkostoidu alan tilaajien ja toimittajien kanssa ja kehitä uutta liiketoimintaa
Share This