Tietomallintamisen yhteistyöfoorumi

KOULUTUS

Koulutuksen toimialaryhmä vastaa BIM-koulutuksen tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin.

Ajankohtaista

Julkaisut ja standardit

Tulevia tapahtumia

elokuu 2018
lokakuu 2018
marraskuu 2018
No event found!

Uusinta Koulutus-toimialablogissa

Koulutus-toimialaryhmä

Kaikki yhteiskunnan ja talouden sektorit ovat parhaillaan kipeän rakennemuutoksen edessä. Digitalisoituvat toimintaprosessit ja liiketoimintamallit koskettavat kaikkia, myös rakennusalaa. Alalla on käynnissä mittava toimintatapojen muutos siirryttäessä tietomallipohjaiseen (BIM-Building Information Modelling) prosessiin perinteisen piirustuksiin ja dokumentteihin perustuvan toiminnan sijaan. Useat viime aikojen tutkimukset ovat osoittaneet rakentamisen tietomallien täysimääräisen käyttöönoton mahdollistavan rakennussektorin huomattavan tuottavuusharppauksen sekä rakentamisessa että rakennetun ympäristön ylläpidossa. Tämä muutos merkitsee alalla suurta koulutustarvetta.

Puheenjohtaja

Päivi Jäväjä
Metropolia AMK
040 3340 930
paivi.javaja[at]metropolia.fi

buildingSmart Finlandin Koulutuksen toimialaryhmä on perustettu marraskuussa 2013 vastaamaan BIM-koulutuksen tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin. Ryhmä koostuu Suomen merkittävimpien rakennusalan koulutusta, tutkimusta ja kehitystä tarjoavista organisaatioiden edustajista: Aalto yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattikorkeakoulu, Savonia ammattikorkeakoulu, Rakennusteollisuuden keskusliiton koulutuskeskus, sekä lukuisista muista rakennusalan koulutuksen sidosryhmien ja yritysten edustajista.

bSF Koulutuksen toimialaryhmän keskeinen tavoite on BIM-koulutuksen toimijoiden ja tarvitsijoiden yhteistyön parantaminen ja koulutuksen kokonaisvaltainen kehittäminen sekä sisältöjen että koulutusmateriaalien osalta. Koulutus lyhentää oppimiskäyrää ja on nopein tapa saada uudet BIM-osaajat nopeasti käsiksi tuottavaan toimintaan.
Kaikki kiinnostuneet buildingSmartin jäsenet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Liity jäseneksi

Tule mukaan buildingSMART Finlandin toimintaan

  • Hanki kilpailuetua olemalla perillä tietomallintamisen mahdollisuuksista, vaatimuksista ja tulevaisuudesta
  • Ota käyttöön tietomallintaminen omassa yrityksessä ja osallistu hankkeisiin, joissa tietomallintaminen on vaatimuksena
  • Vaikuta koti- ja ulkomaiseen ohjeistukseen
  • Verkostoidu alan tilaajien ja toimittajien kanssa ja kehitä uutta liiketoimintaa
Share This