E
Kommentoi Inframodel (IM) versiota 4.1! Kommentointiaika 17.9. asti
Kansallisen infran tiedonsiirtostandardin ylläpito ja päivitys -projektin tulokset ovat nyt valmiina

Uutiseen päivitetty uusi kommentointiajan deadline.

Lokakuussa 2022 alkanut Kansallisen infran tiedonsiirtostandardin ylläpito ja päivitys -projekti on nyt lopuillaan, ja projektityön tuloksena syntynyt Inframodel 4.1.-versio on nyt valmis kommentointikierrosta varten! Kommentointikierros kestää sunnuntaihin 17. syyskuuta asti. Kommentointi tapahtuu webropol-lomakkeella. Lomakkeen ja kommentoitavien materiaalien linkit löytyvät uutisen lopusta.

Projektin tavoitteena oli päivittää Inframodel-skeemat ja online-dokumentaatio sekä käyttöohje perustuen infran standardisointiryhmän aiemmin laatimaan selvitykseen.Nyt projektin tuloksena kansallisen infran tiedonsiirtostandardin ylläpito ja päivitys - Inframodel päivittyy versioon 4.1

"Inframodel (IM) versio 4.1 tulee korvaamaan edeltävän version (IM 4.0.4),joka on julkaistu vuonna 2020. IM4.1 versiopäivityksellä korjataan virheitä ja rikastetaan tiedonsiirron käyttötapauksia. Lisäksi päivityksessä uudistetaan Inframodel kehityksen ja ylläpidon alusta (Github) sekä laadittiin prosessi ja ohjeistus ylläpitoon."

Projektityön tuloksena tuotettiin kandidaattistandardi sekä ehdotus kehitys- ja ylläpitoprosessiksi. Sekä standardia että prosessiehdotusta on mahdollista kommentoida neljän viikon ajan, eli sunnuntaihin 17.9.2023 asti. 


Kommentointilomake ja kommentoinnin materiaalit

Projektin tuloksien kommentoinnissa käytetään Webropol-lomaketta. Ohjeet lomakkeen täyttöön löytyvät lomakkeen etusivulta, ja ne kannattaa lukea huolella. Lomakkeen alussa on myös linkit kommentoitaviin materiaaleihin

Kommentoitavat materiaalit:


Voit olla yhteydessä bSF:n toimistoon tai projektipäällikköön lisäkysymyksissä. Jos sinulla on kysyttävää tai teknisiä ongelmia kommentointilomakkeesta, voit laittaa viestiä Meeri Smolanderille (RYTV-hankekoordinaattori), meeri.smolander(a)rakennustietomalli.fi.

Projektiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä projektipäällikköön Juuso Virtaseen, juuso.virtanen(a)sitowise.com.

RYTV-hankeohjelmaterveisin, 

buildingSMART Finlandin toimistoE
RYTV-hankeohjelman ensimmäiset julkaisut bSF Wikissä
Talo- ja infrageotekniikan käyttötapauskuvaus: Paaluperustukset & Lähtötietojen harmonisoinnin esiselvitys nyt luettavissa